Üçüncü Ulusötesi Proje Toplantısı7-8 Mayıs 2024, Floransa, İtalya

LEARN & EXCHANGE: Upskilling the Information Professionals of the Future: Novel Digital Transformation MOOCs (Massive Open Online Courses [ÖĞREN & DEĞİŞ: Geleceğin Bilgi Profesyonellerinin Becerilerini Geliştirmek: Dijital Dönüşümle İlgili Yeni Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler]” projesinin Üçüncü ve Son Ulusötesi Toplantısı, 7-8 Mayıs 2024 tarihleri arasında İtalya’nın Floransa şehrinde Floransa Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, proje ortakları tarafından hazırlanan ders içeriklerinin örnekleri gösterilmiş, öğrenme yönetim sistemine kayıt süreçleri açıklanmış, kurs başarı kriterleri, akreditasyon ve sertifikasyon işlemleri tartışılmıştır.

Toplantıda ayrıca Giulia Malavasi, “E-learning courses: The experience of the Library System of the University of Florence [E-öğrenme kursları: Floransa Üniversitesi Kütüphane Sistemi Deneyimi]” başlıklı bir sunum yapmıştır.




İkinci Öğrenme, Öğretme ve Eğitim Etkinliği7-8 Kasım 2023, Paris, Fransa

LEARN & EXCHANGE: Upskilling the Information Professionals of the Future: Novel Digital Transformation MOOCs (Massive Open Online Courses [ÖĞREN & DEĞİŞ: Geleceğin Bilgi Profesyonellerinin Becerilerini Geliştirmek: Dijital Dönüşümle İlgili Yeni Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler]” projesinin İkinci Öğrenme, Öğretme ve Eğitim Etkinliği, 7-8 Kasım 2023 tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde Gustave Eiffel Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinlikte, çevrimiçi kurslar oluşturmaya yönelik eğitim verilmiş, projenin gelişim durumu değerlendirilmiş, örnekler sunulmuş ve uygulama temelli bir çalıştay yapılmıştır. Fransız Milli Kütüphanesi ziyaret edilmiştir.




Birinci Öğrenme, Öğretme ve Eğitim Etkinliği20-21 Haziran 2023, Pécs, Macaristan

LEARN & EXCHANGE: Upskilling the Information Professionals of the Future: Novel Digital Transformation MOOCs (Massive Open Online Courses [ÖĞREN & DEĞİŞ: Geleceğin Bilgi Profesyonellerinin Becerilerini Geliştirmek: Dijital Dönüşümle İlgili Yeni Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler]” projesinin Birinci Öğrenme, Öğretme ve Eğitim Etkinliği, 20-21 Haziran 2023 tarihleri arasında Macaristan’ın Pécs şehrinde ve Pécs Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Pécs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Zoltán Vörös, Moodle’ın gelişmiş özellikleri hakkında eğitim vermiştir. Uygulama odaklı bir atölye çalışması yapılmış, sistem kullanımı ve içerik geliştirme süreçlerine ilişkin güncellemeler/yenilikler tartışılmış, örnekler sunulmuştur.

Pécs Üniversitesi Kütüphanesi ziyaret edilmiş, kültürel mirasın yönetimine ilişkin güncel uygulamalar açıklanmıştır.




İkinci Ulusötesi Proje Toplantısı3-4 Ekim 2022, Tallinn, Estonya

LEARN & EXCHANGE: Upskilling the Information Professionals of the Future: Novel Digital Transformation MOOCs (Massive Open Online Courses [ÖĞREN & DEĞİŞ: Geleceğin Bilgi Profesyonellerinin Becerilerini Geliştirmek: Dijital Dönüşümle İlgili Yeni Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler] projesinin İkinci Ulusötesi Proje Toplantısı, 3-4 Ekim 2022 tarihleri arasında Estonya’nın Tallinn şehrinde Tallinn Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, Proje web sitesi ile proje/öğrenme yönetim sistemi tanıtılmış, derslerin içerikleri, kredileri ve sorumluluklar hakkında görüşülmüş, içerik üretimine ilişkin teknik ve yöntemler tartışılmıştır.




Birinci Ulusötesi Proje Toplantısı1 Temmuz 2022, Ankara, Türkiye

Geleceğin bilgi profesyonellerinin bilgi ve becerilerini geliştirmek için “Dijitalleştirme ve Kültürel Miras”, “Veri Yönetimi ve Görselleştirme”, “Dijital Okuryazarlık”, “Bilginin Düzenlenmesi ve Erişim”, “Kullanıcı Deneyimi Tasarımı” ve “Haber Okuryazarlığı” konularına yönelik standartlaştırılmış, transfer edilebilir ve yüksek kaliteli dijital eğitim içeriklerinin oluşturulmasını amaçlayan Avrupa Birliği Erasmus+ “LEARN & EXCHANGE: Upskilling the Information Professionals of the Future: Novel Digital Transformation MOOCs (Massive Open Online Courses [ÖĞREN & DEĞİŞ: Geleceğin Bilgi Profesyonellerinin Becerilerini Geliştirmek: Dijital Dönüşümle İlgili Yeni Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler]”projesinin Birinci Ulusötesi Proje Toplantısı, 1 Temmuz 2022 tarihinde Ankara’da Ankara Üniversitesi’nde yapılmıştır.

Toplantıda, proje partnerlerinin rol ve sorumlulukları paylaşılmış; proje/öğrenme yönetim sisteminin tasarlanması/geliştirilmesi ve içerik paketlerinin hazırlanması ile ilgili konular tartışılmıştır.



Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm: Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler Semineri30 Haziran 2022, Ankara, Türkiye

LEARN & EXCHANGE: Upskilling the Information Professionals of the Future: Novel Digital Transformation MOOCs (Massive Open Online Courses [ÖĞREN & DEĞİŞ: Geleceğin Bilgi Profesyonellerinin Becerilerini Geliştirmek: Dijital Dönüşümle İlgili Yeni Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler]” başlıklı Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi kapsamında “Digital Transformation in Higher Education: Massive Open Online Courses (MOOCs) [Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm: Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler]” başlıklı seminer, 30 Haziran 2022 tarihinde Türkiye’de ve Ankara’da Ankara Üniversitesi 100.Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.

 

Etkinliğe;

  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden Prof. Dr. Kürşat ÇağıltayDo MOOCs Democratize Education? Who Gets the Most Benefits from the MOOCs? [MOOC’lar Eğitimi Demokratikleştiriyor mu? MOOC’lardan En Çok Kim Yararlanıyor?]”,
  • Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden Prof. Dr. Arif AltunDesign Matters: How Can We Help College Instructors Transform Their Teaching Online? [Tasarım Önemlidir: Üniversite Öğretim Elemanlarının Çevrimiçi Eğitimlerini Dönüştürmelerine Nasıl Yardımcı Olabiliriz?]” ve
  • Sofya Üniversitesi, Matematik ve Enformatik Fakültesi, Bilgi Teknolojileri Bölümü’nden Prof. Dr. Milena DobrevaUpskilling Library and Information Professionals in the Domain of Digital Transformation: Are MOOCs the Silver Bullet? [Dijital Dönüşüm Alanında Kütüphane ve Bilgi Profesyonellerinin Becerilerinin Geliştirilmesi: MOOC’lar Tek Çözüm mü?]”
başlıklı sunumlarıyla katılmışlardır.


Etkinliğin başında, Doç. Dr. Demet Gürhan ve Doç. Dr. Güler Demirova Györffy tarafından müzik dinletisi yapılmıştır.

Sosyal etkinlik kapsamında; Prof. Dr. Erdem Denk ve Cengiz İlhami Demir’in rehberliğinde Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi ve Ankara Kalesi’ne gezi düzenlenmiş; Anıtkabir ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ziyaret edilmiştir.


En son değiştirme: Salı, 8 Ekim 2024, 11:50 PM