Ankara Üniversitesi – Türkiye [https://ankara.edu.tr]

Ankara Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biridir ve Avrupa genelinde 500’den fazla anlaşmaya sahiptir. 1946 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulan ilk yükseköğretim kurumudur. Ankara Üniversitesi, Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunan bir devlet üniversitesidir ve 19 fakülte, 16 enstitü, 14 meslek yüksekokulu, bir Yabancı Diller Yüksekokulu ve bir Devlet Konservatuarı’na sahiptir.  80.000’den fazla öğrencisi ve yaklaşık 4.000 araştırmacı/öğretim üyesi bulunmaktadır. Ankara Üniversitesi’nin misyonu, bilimin ve sanatın alanlarında topluma yön verecek bireyler yetiştirmek ve özgün ve nitelikli araştırmalarıyla bilim, teknoloji ve sanata katkıda bulunmaktır. Ankara Üniversitesi’nin ana hedefi, nitelikli bilimsel araştırma ve eğitim çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk üniversitesi olma öncü kimliğini sürdürmek ve dünya çapında en prestijli üniversitelerden biri olmaktır. Ankara Üniversitesi, şeffaflık, adalet, fırsat eşitliği ve nitelik gibi ilkeleri benimsemekte; ayrıca gelişime ve değişime açıklığı da ilke olarak kabul etmektedir. Kendini tamamen çağdaş olarak görmekte ve çeşitliliği entelektüel zenginlik olarak kabul etmektedir. Bu bağlamda, tüm üyelerini gelişim ve yeniliğe katkıda bulunmaya teşvik etmekte ve bu tür katkıların sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli ortamı hazırlamaktadır.

Proje Takımı

Prof. Dr. Nevzat Özel - (Proje Koordinatörü) - Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

Öğr. Gör. Onur Hoşnut - (Araştırmacı) - Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi

Dr. Öğr. Üyesi Salih Demir - (Araştırmacı) - Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü

Öğr. Gör. Mehmet Ali Celikbağ- (Araştırmacı) - Ankara Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi

Doç. Dr. Denizer Yıldırım - (Araştırmacı) - Ankara Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi

Doç. Dr. Hale Ilgaz - (Araştırmacı) - Ankara Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi

Doç. Dr. Gülgün Afacan Adanır  - (Araştırmacı) - Ankara Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi

Dr. Rabia Tekin Özel - (Araştırmacı) - Ankara Keçiören Aydınlıkevler Anadolu Lisesi

Öğr. Gör. Dr. Özlem Dağ Tarcan - (Araştırmacı) - Ankara Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi



 

Sofya Üniversitesi “St. Kliment Ohridski” – Bulgaristan [https://www.uni-sofia.bg]

Sofya “St. Kliment Ohridski” Üniversitesi, 1888 yılında kurulan Bulgaristan’ın en eski yüksek öğrenim kurumudur. Şu anda toplamda 96 lisans programı sunan 16 fakültesi, 294 yüksek lisans programı ve 150 akredite bilim dalında doktora programı ile üç bağımsız bölümü, çeşitli disiplinlerde 18’den fazla uzmanlaşmış bilimsel merkez ve laboratuvarı bulunmaktadır. Üniversitede 1.700 akademik personel ve yaklaşık 19.000 öğrenci vardır.

Proje Takımı

Prof. Dr. Milena Dobreva - (Kurumsal Koordinatör/Araştırmacı) - Sofya Üniversitesi “St. Kliment Ohridski”, Bilgi Teknolojileri Bölümü


Tallinn Üniversitesi – Estonya [https://www.tlu.ee]

Tallinn Üniversitesi (TÜ), Estonya’nın üçüncü büyük devlet üniversitesidir. 8.000’den fazla öğrencisi (bunların %5,5’i uluslararası) ve 400’den fazla araştırmacı ve öğretim görevlisi olmak üzere 900’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Topluma daha fazla katkıda bulunmak isteyen kuruluş, Estonya’da akıllı yaşam tarzının öncüsü olma hedefini belirlemiştir. Üniversite, akıllı yaşam tarzını, toplumun genel durumunu ve vatandaşların refahını iyileştirmek amacıyla araştırma temelli kararlar almak olarak yorumlamaktadır. Üniversite, faaliyetlerinde şu temel değerlere bağlı kalmaktadır: açıklık, kalite, profesyonellik ve birlik. Tallinn Üniversitesi, son 10 yılda bir dizi eğitim ve araştırma kurumunu birleştirmiştir. Bu durum, öğretmen eğitiminden başlayarak koreografiye kadar üniversitenin üstlendiği sorumluluk alanının önemli ölçüde genişlemesine neden olmuştur. TÜ’nün beş disiplinlerarası odak alanı vardır: eğitim inovasyonu, dijital ve medya kültürü, kültürel yeterlilikler, sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam tarzı ve toplum ve açık yönetim. 1 Eylül 2015’ten itibaren her odak alanı ayrı bir Okul tarafından temsil edilmektedir ve Dijital Teknolojiler Okulu geri kalanını dijital teknolojiler ve analizlerle desteklemektedir. Üniversitenin ayrıca biri Rakvere’de diğeri Haapsalu’da olmak üzere iki bölgesel koleji bulunmaktadır. Stratejik hedeflerin başarısı disiplinlerarası çalışma, uluslararasılaşma, kendine güven ve sürdürülebilirlikle desteklenmektedir. TÜ’nün eğitim inovasyonu konusunda geniş bir deneyimi vardır ve 1994 yılından itibaren Estonya’da bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı öğrenme alanında bir gelişim ve araştırma merkezi olarak faaliyet göstermektedir.

Proje Takımı

Prof. Dr. Sirje Virkus - (Kurumsal Koordinatör/Araştırmacı) - Tallinn Üniversitesi, Dijital Teknolojiler Fakültesi

Doç. Dr. Aira Lepik – (Araştırmacı) - Tallinn Üniversitesi, Dijital Teknolojiler Fakültesi

Öğr. Gör. Merle Laurits – (Araştırmacı) - Tallinn Üniversitesi, Dijital Teknolojiler Fakültesi

Analist Sigrid Mantra – (Araştırmacı) - Tallinn Üniversitesi, Dijital Teknolojiler Fakültesi

Uzman Helen Kuldkepp – (Araştırmacı) - Tallinn Üniversitesi, Dijital Teknolojiler Fakültesi



 

 Bilgi Okuryazarlığı Derneği (InLitAs) – Fransa [https://inlitas.org]

InLitAs, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Uluslararası bir kapsamı olan dernek, Bilgi Okuryazarlığını teşvik etmeyi ve bu alandaki temel veya uygulamalı bilimsel araştırmaları geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bilgi okuryazarlığı kavramı, medya okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, veri okuryazarlığı ve bilgiyle ilgili tüm okuryazarlık biçimleri gibi çeşitli yeterlilikleri kapsar. Dernek, dünyanın dört bir yanından araştırmacılar, öğretmenler, eğitmenler, bilgi uzmanları, medya uzmanları gibi farklı türden izleyicileri bir araya getirmektedir.

Proje Takımı

Prof. Dr. Joumana Boustany - (Kurumsal Koordinatör/Araştırmacı) - Bilgi Okuryazarlığı Derneği

Prof. Dr. Serap Kurbanoğlu - (Araştırmacı) - Bilgi Okuryazarlığı Derneği

Mina Bounoua - (Araştırmacı) - Bilgi Okuryazarlığı Derneği

Asmaa Henni - (Araştırmacı) - Bilgi Okuryazarlığı Derneği



 

Pécs Üniversitesi – Macaristan [https://pte.hu]

22.000 öğrencisi, yaklaşık 5.000 uluslararası öğrencisi, 1.700 öğretim görevlisi ve araştırmacısı ve 10 fakültesiyle Pécs Üniversitesi, Macaristan’ın en büyük yükseköğrenim kurumlarından biri ve Transdanubya bölgesinin bilgi merkezidir. Kökleri 1367 yılına kadar uzanmaktadır. Pécs Üniversitesi Kütüphane ve Enformasyon Bilimi Bölümü, bölgenin kütüphane ve kültür kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2004 yılında kurulmuştur. Kütüphane ve bilgi bilimleri profesyonelleri hem lisans hem de yüksek lisans düzeyinde eğitim almaktadır. Bölüm, şu alanlarda uzmanlaşma sunmaktadır: bilgi okuryazarlığı (Lisans), gazetecilik uzmanlığı (Lisans), bilimlerde bilgi yöneticiliği (Yüksek Lisans) ve kütüphane-pedagoji uzmanlığı (Yüksek Lisans). Bölümün öğretim üyeleri arasında, ulusal kamu koleksiyonlarının (kütüphaneler, müzeler ve arşivler) eski ve mevcut yöneticileri ile önemli profesyonel kurumların çalışanları bulunmaktadır.

Proje Takımı

Doç. Dr.  Máté Tóth - (Kurumsal Koordinatör/Araştırmacı) - Pécs Üniversitesi, Kütüphane ve Enformasyon Bilimi Bölümü

Doç. Dr. Katalin Varga - (Araştırmacı) - Pécs Üniversitesi, Kütüphane ve Enformasyon Bilimi Bölümü

Veronika Nagy-Véber - (Araştırmacı) - Pécs Üniversitesi, Uluslararası Proje Ofisi

Kovácsné Tóth Zsuzsanna Éva - (Araştırmacı) - Pécs Üniversitesi, Uluslararası Proje Ofisi

Váczi Noémi - (Araştırmacı) - Pécs Üniversitesi, Uluslararası Proje Ofisi




 

Floransa Üniversitesi – İtalya [https://www.unifi.it]

Floransa Üniversitesi, 1.800 öğretim görevlisi ve dahili araştırma personeli, 1.600 teknik ve idari personeli ve 1.600’den fazla araştırma görevlisi ve doktora öğrencisiyle İtalya’da önemli ve etkili bir araştırma ve yüksek öğrenim merkezidir. İtalyan üniversite sisteminin en büyüklerinden biri olup, çeşitli düzeylerde ve tüm bilgi alanlarında geniş bir yelpazede eğitim programları sunmaktadır. Aslında Floransa Üniversitesi, 10 Fakülte ve 24 Bölümde organize edilen 126 Derece kursuna (Birinci ve İkinci Döngü, Lisans ve Yüksek Lisans Derecelerine karşılık gelmektedir) sahiptir ve yaklaşık 51.000 kayıtlı öğrencisi vardır ve bunların dörtte biri Toskana dışından gelmektedir. Üniversitenin yıllık bütçesi yaklaşık 450 milyon avro olup, bunun yarısı devlet kaynaklarından, yüzde 20’si öğrenci harçlarından, geri kalanı ise araştırma ve diğer kurumsal faaliyetlerden sağlanmaktadır. Floransa’da her yıl 9.000’den fazla derece verilmektedir. Floransa Üniversitesi’nin hedefleri ve misyonu, araştırma, öğretim ve öğrenme özgürlüklerine uygun olarak bilgi üretimi ve aktarımı ile ileri düzey öğrenmeyi sağlamaktır. Üniversite, bilimsel ve eğitim programlarının uluslararasılaşmasını teşvik etmektedir. Üniversite, faaliyetlerinin kalitesini ve etkinliğini artırmak amacıyla birçok yerel, ulusal ve yabancı kurumla işbirliği yapmaktadır.

Proje Takımı

Prof. Dr. Mauro Guerrini - (Eski Kurumsal Koordinatör/Araştırmacı) - Floransa Üniversitesi, Tarih, Arkeoloji, Coğrafya, Sanat ve Eğlence Bölümü

Doç. Dr. Valentina Sonzini - (Kurumsal Koordinatör/Araştırmacı) - Floransa Üniversitesi, Tarih, Arkeoloji, Coğrafya, Sanat ve Eğlence Bölümü




En son değiştirme: Çarşamba, 9 Ekim 2024, 12:27 AM